Da li je Tensilen efikasan lek protiv depresije?

  • Da li je Tensilen efikasan lek protiv depresije?

Tensilen® nije lek! Tensilen® je dodatak ishrani prirodnog porekla sa blagim i brzodelujućim antidepresivnim dejstvom. U svom sastavu ima S-adenozil metionin (SAMe) i kompleks vitamina B.

Kako pobediti depresiju?

Postoji rešenje da pobedite depresiju bez lekova! SAMe iz Tensilena® je dobar prirodni antidepresiv koji pozitivno deluje da se simptomi depresije, anksioznosti i stresa smanje..

Hajde da se upoznamo sa osnovnim elementima formule Tensilena® i shvatimo kako deluje!

Tensilen
Pobedite depresiju

Šta je SAMe i kako doprinosi da pobedite depresiju?

SAMe je fiziološki esencijalan sastojak svake žive ćelije. Učestvuje u nekoliko važnih metaboličkih puteva i stimuliše više od 35 biohemijskih reakcija. Nalazi se u čitavom telu, sa najvećom koncentracijom u mozgu i jetri.

Jedan od glavnih metaboličkih puteva SAMe je transmetilacija gde povećava sintezu serotonina, dopamina i noradrenalina, tzv.”hormona sreće”, čime ostvaruje antidepresivni efekat. SAMe tako pomaže da se oslobodi prirodni serotonin koji će pomoći sa depresijom. Učestvujući i u drugim biohemijskim reakcijama, SAMe štiti nervne ćelije i poboljšava provodljivost impulse, učestvuje u sintezi glutationa, cisteina i taurina – moćnih antioksidansa koji štite i obnavljaju nervne ćelije.

Otkriven 1952. godine u Italiji. Ispitan je u najmanje 75 kliničkih studija na preko 23.000 pacijenta u Evropi. Pokazao je sjajan efekat na raspoloženje sličan sintetskim lekovima protiv depresije, ali bez neželjenih dejstava.

U Evropi ga lekari preporučuju već više od 40 godina kod tipičnih depresivnih simptoma: pada energije i bezvoljnosti, pojačane iritabilnosti i stresa gde vraća samopouzdanje i volju. Zbog brojnih studija i iskustava na preko milion korisnika, smatra se jednim od najbezbednijih i najefikasnijih prirodnih antidepresiva. Zbog toga možemo da kažemo da je Tensilen® jako dobra kombinacija SAMe i kompleksa vitamina B, sa prirodnim dejstvom antidepresiva koji vam pomaže da se oslobodite depresije i anksioznosti.

Iako se određena količina SAMe (S-adenozil metionina) proizvodi u našem organizmu, način ishrane, stres, proces starenja, određene bolesti, nedostatak vitamina i drugi faktori mogu uticati na količinu koju naše telo proizvodi. Istraživanja su pokazala nedostatak SAMe u organizmu dovodi do tipičnih simptoma depresije. Namirnice koje koristimo u ishrani često ne sadrže izvore iz kojih nastaje SAMe, pa se posebno preporučuje dodatni unos SAMe putem dodataka ishrani.

Tensilen
Kod depresije i anksioznosti

Kako kompleks vitamina B pomaže da se oslobodite simptoma depresije i anksioznosti?

Kompleks vitamina B koji ulazi u sastav Tensilena®, dodatno smanjuje napetost i iritabilnost i vraća energiju. Kompleks vitamina B potreban je za optimalno delovanje SAMe gde dopunjuje njegov maksimalan efekat, što znači da doprinosi lučenju prirodnog serotonina u odgovarajućoj meri u organizmu.