Tensilen: Neka stres, nervoza i napetost postanu prošlost!

  • Tensilen: Neka stres, nervoza i napetost postanu prošlost!
Tensilen
Protiv stresa i depresije

Koje su posledice stresa?

Neka istraživanja su pokazala da je stres bolest današljice. Ljudi ne mogu tako lako da se izbore sa stresom i to može izazvati ozbiljne posledice.  Stres je najveći uzročnik pojave nervoze, anksioznosti, panike i depresije.

Stres i depresija

Kada se primete prvi simptomi stresa važno je reagovati. Depresija i stres jesu povezani i ne treba dozvoliti da stres bude okidač koji će prerasti u anksioznost ili depresiju.

Svetska Zdravstvena Organizacija procenjuje da oko 21% žena i 12% muškaraca doživi simptome depresije barem jednom u životu.

Depresija nije nešto što smo “samo umislili” – to nije samo osećaj tuge. Depresija nastaje kao posledica biohemijske neravnoteže u mozgu i smanjene produkcije serotonina i dopamina, supstanci odgovornih za raspoloženje, energiju, apetit i spavanje – zato je neophodno vratiti balans serotonina i dopamina!

Tensilen
Oseti razliku

Zašto dolazi do stresa, depresije i anksioznosti?

U našem organizmu se stvara S-adenozil metionin ali često u nedovoljnoj količini. Kod osoba koje imaju probleme sa učestalom promenom raspoloženja, depresijom, stresom ili anksioznošću, primećena je nedovoljna količina SAMe-a u organizmu.

Zato, ako primetite da često prolazite kroz različite faze stresa, onda je to jasan znak da je vašem organizmu potrebna veća količina SAMe (S-adenozil metionina).

Stručnjaci savetuju dodatan unos SAMe ljudima koji su izloženi konstantnoj nervozi, kao i ljudima koji:

– Nemaju redovnu ishranu

– Fizički nisu aktivni

– Imaju previše obaveza koje stvaraju nervozu, napetost i anksiozno stanje.

Uz dovoljne količine SAMe u organizmu, smanjuje se mogućnost da stres izazove još veće zdravstvene probleme.

Zaštitite sebe kad god ste u prilici!

Glavni simptomi stresa: glavobolja, umor, nesanica, anksioznost i nemir, depresija, česti napadi panike, promene navika u ishrani, povlačenje iz društva, manjak koncentracije, vaća nesigurnost, manje samopouzdanje i pad imuniteta.

Ako se nivo serotonina poveća, onda se simptomi stresa smanjuju!

Nivo serotonina, tzv. “hormona sreće” moguće je jednostavno i prirodno povećati redovnom primenom SAMe, a koji sadrži i dodatak ishrani Tensilena®.

Tensilen® sadrži S-adenozil metionin (SAMe), supstancu koja ulazi u sastav ćelija našeg organizma, učestvuje u najvažnijim biohemijskim reakcijama i povećava nivo serotonina i dopamina. SAMe se prirodno stvara u našem organizmu, ali često, u zavisnosti od naše ishrane, u nedovoljnim količinama, pa se preporučuje dodatni unos.

Dodatno, kompleks vitamina B koji ulazi u sastav Tensilena®utiče na ravnotežu nervnog sistema, te smanjuje razdražljivost, simptome stresa i omogućava normalno funkcionisanje nervnog sistema.

Klinička ispitivanja i iskustva miliona korisnika pokazala su efekat SAMe iz Tensilena® na poboljšanje raspoloženja, vraćanje volje i samopouzdanja, smanjenje iritabilnosti i osećaja stresa.

Uporedne studije1 dodatka ishrani Tensilen® i sintetskih lekova u tretmanu depresije, pokazale su sličan efekat na simptome, a da kod primene Tensilena® nema neželjenih efekata.

SAMe iz Tensilena® je blagi, brzodelujući prirodni antidepresiv. Tensilen® svojim sinergijskim delovanjem SAMe i kompleksa vitamina B, doprinosi osećaju vedrine, uživanja u životu i emocionalnog blagostanja. Primetan je i pozitivan uticaj na bolju koncentraciju i pažnju.

  • Proizvod sa sastojcima prirodnog porekla
  • Koristi se u Evropi preko 25 godina
  • Ne izaziva zavisnost i ne uspavljuje
  • Ne smanjuje libido i potenciju
Tensilen kutija. Tensilen je prirodan proizvod na bazi SAMe i kompleks vitamina B.

1. The effects of S-adenosyl-L-methionine-vitamin B complex on mild and moderate depressive symptoms
Djokic G, Korcok D, Djordjevic V, Agic A, Rankovic A, Djukic Dejanovic S

2. Izvor podataka: Gnosis monografija SAMe